Wij kiezen West-Vlaanderen 1 (2015)

Afgelopen maand startte Wijkiezen.be een groepsaankoop zonnepanelen in West-Vlaanderen onder de naam West-Vlaanderen kiest Zonne-energie. Wijkiezen.be is een samenwerking van 36 WestVlaamse gemeenten, die geïnitialiseerd werd door de stad Oostende en eos. Het project wordt begeleid door iChoosr, die eerder al grote en succesvolle groepsaankopen voor de provincie Antwerpen heeft georganiseerd. Ook in West-Vlaanderen zagen bijna 5.000 inwoners in dat deze groepsaankoop een slimme manier is om voordeliger zonnepanelen aan te kopen, waarbij hen bovendien het vele uitzoekwerk uit handen wordt genomen. 

Het scherpste bod van de veiling op 29 oktober lag gemiddeld 24% onder de gangbare prijzen op de markt.  Omdat het aantal ingeschrijvingen zo hoog oploopt, zijn er twee gekwalificeerde leveranciers tot winnaar uit te roepen: Enfinity uit Waregem en Gutami Solar Projects uit Beringen; die laatste werkt voor deze gelegenheid samen met het Kortrijkse Degelek en het Brugse Ecomatix. Beide leveranciers zullen met dezelfde voorwaarden, garanties en prijzen werken en vanaf 16 november een zeer concreet en gedetailleerd persoonlijk voorstel uitwerken voor elke deelnemer. Dit voorstel bevat alle productspecificaties van het aangeboden zonnepanelensysteem en de bijhorende informatie over onder andere de garanties. In het voorstel wordt in detail berekend wat de deelnemers investeren en verdienen. Deelnemers hebben tot en met 18 december de tijd om het persoonlijk voorstel te accepteren. 

Projectleider Frédéric Dumalin van iChoosr BVBA reageert opgetogen: "Dit transparante groepsaankoopmodel kent geen gelijke in Vlaanderen en we zijn erg blij om Enfinity als nieuwe partner te verwelkomen. Gutami kennen we ondertussen als een ervaren partner. Beide leveranciers kunnen samen binnen de gestelde termijn 2.000 installaties verzorgen. De installaties zullen vóór 1 juni geïnstalleerd zijn op het dak van de deelnemers die het persoonlijke voorstel accepteren".

Om zoveel mogelijk WestVlamingen de mogelijkheid te bieden van dit aanbod te profiteren blijft de inschrijving via WijKiezen.be voorlopig open, totdat de maximale capaciteit is bereikt. 

Initiatiefnemer van de groepsaankoop Bart van Camp van EOS - Energiehuis Oostende is enthousiast: “West-Vlaanderen loopt in Vlaanderen voorop als het gaat om verduurzaming en de reductie van CO2-uitstoot. Dat is iets dat we samen, overheden en inwoners, verwezenlijken. EOS is erg blij met de zorgvuldigheid en de transparantie in de groepsaankopen die iChoosr begeleidt. Juiste en volledige informatie voor deelnemers, en goed toezicht op de leveranciers is van groot belang.” 

Die informatieverstrekking omvat ook de laatste wet- en regelgevingen. In juli werd door de Vlaamse Overheid het zogeheten prosumententarief ingevoerd. Deze heffing voor mensen die zelf stroom opwekken, de zogenaamde prosumenten, wordt vrijwel geheel gecompenseerd doordat prosumenten veel meer verdienen aan de stroom die ze zelf opwekken. Het sterk stijgen van de electriciteitstarieven, de btw op energie en het wegvallen van de gratis stroom zorgen er immers voor dat inwoners die zonnepanelen aankopen tegen een scherpe prijs, hun investering in gemiddeld 8 jaar terugverdienen. 

Bart van Camp: “Het is best ingewikkelde materie. Wat krachtig is aan de groepsaankoop is dat deelnemers worden voorzien van een heldere en gedetailleerde uitleg. Deelnemers kunnen hun vragen stellen aan de helpdesk, via e-mail of op de informatieavonden.” 

  

  

WELKOM BIJ GUTAMI SOLAR PROJECTS
Gutami Solar Projects is reeds voor de derde keer leverancier voor een groepsaankoop zonnepanelen begeleid door iChoosr. Ook in Nederland hebben we aan onze expertise en ervaring gebouwd. In het kader van West-Vlaanderen kiest Zonne-energie, hopen we dat u Gutami Solar Projects kiest om u als ervaren projectbegeleider van dienst te zijn en samen te streven naar een hoge kwaliteit. Met een enthousiast en professioneel team heeft Gutami Solar in Nederland en België al ruim 6.000 daken van een zonnepanelensysteem voorzien.

  

Waarom klanten tevreden zijn over Gutami Solar Projects

  • Professioneel en ervaren
  • Goede service, ook na installatie
  • Gecertificeerde installateurs die veilig werken
  • Kwaliteit en garantie gewaarborgd
  • Goede producten en garantievoorwaarden

  

STERK EN DUURZAAM NETWERK
Gutami Solar België maakt onderdeel uit van Gutami Holding. Gutami Holding is wereldwijd actief en bestaat uit een 18-tal ondernemingen. Alle ondernemingen zijn werkzaam op het gebied van duurzame energie. Gutami Holding heeft o.a. kantoren en faciliteiten in Beringen (België), Heerenveen, Apeldoorn en Alkmaar (Nederland), Amman (Jordanië), Jiangxi (China), Medellín (Colombia) en Braeside (Australië).

  

ONZE HISTORIE IN HET KORT
Gutami Solar was reeds een gevestigde naam in de solar- branche in Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 2009 (onder de naam Solar Centrum Noord) en onderscheidt zich door goede service, kennis van zake en een breed productportfolio met een hoge kwaliteitsstandaard.
Sinds 28 maart 2015 is ook een groothandel en projectafdeling gevestigd in Belgisch Limburg zodat ook de Belgische markt optimaal bediend kan worden.

ONZE PARTNERS: ECOMATIX EN DEGELEK
Voor het vlot uitvoeren van alle installaties van de groepsaankoop zonnepanelen West-Vlaanderen kiest Zonne-energie, doet Gutami Solar Projects beroep op twee betrouwbare partners uit West-Vlaanderen. Het doel hiervan is natuurlijk dat klanten door de nabijheid van de leveranciers snel en goed bediend worden. Het bedrijf Ecomatix is gevestigd in Brugge en heeft ruime ervaring met het uitwerken van gedetailleerde offertes en inspecties bij u thuis. Degelek, een gevestigde waarde uit Kortrijk, zal de plaatsingen van de PV-installaties zelf verzorgen. Het bedrijf heeft jaren ervaring en is gekend voor zijn kwalitatieve afwerking en service.
Beide bedrijven zijn reeds langer actief in groene energie.

   

  

WIST U?

Het Gutami Holding netwerk belevert, installeert en onderhoudt wereldwijd PV-installaties van uiteenlopende vermogens. Gutami Holding is naast groothandel tevens direct betrokken bij Tautus, de Nederlandse marktleider op het gebied van verduurzaming van maatschappelijk vastgoed.

GUTAMI SOLAR PROJECTS
Koolmijnlaan 181
3582 Beringen
Belgie


Wij Kiezen West-Vlaanderen
+32 (0) 11 71 93 04
[email protected]